Taina Reinikainen

Työharjoittelun kautta isännöitsijäksi Istoon, tutustu isännöitsijämme Taina Reinikaisen tarinaan 

Vielä muutama vuosi sitten Taina toimi lentoemäntänä Finnairilla eikä suunnitelmissa ollut tehdä muutoksia työelämässä. Koronapandemia muutti kuitenkin tilanteen täysin. Lentoliikenne pysähtyi, pitkä lomautus alkoi ja tulevaisuus näytti epävarmalta. Työelämää oli mietittävä uusiksi. 

Vaihtoehtoja oli monia. Ennen työtä lentoemäntänä Taina oli ehtinyt tehdä uraa muun muassa vastaanottovirkailijana ja kiinteistönvälittäjänä. Palatako vanhaan vai pitäisikö keksiä jotain uutta? 

Taina päätti kokeilla jotain uutta ja aloitti isännöinnin ammattitutkinnon suorittamisen. Isännöintiala oli tullut hieman tutuksi jo kiinteistövälittäjän työssä sekä isännöitsijöinä työskentelevien tuttujen kautta. Valintaan vaikutti myös alan vakaat työnäkymät. 

Isännöitsijän ammattitutkinto suoritetaan työssä oppimalla ja harjoittelupaikan Taina löysi Istosta.  Valmistumisen jälkeen jatkuivat työt isännöitsijänä ja vakituisessa työsuhteessa toukokuusta 2022 lähtien. Kysyimme Tainalta muutamia kysymyksiä.

Mikä on mielenkiintoisinta ja antoisinta isännöintialassa? 

– Olen lähes aina toiminut vaihtelevissa asiakaspalvelutehtävissä, ja kommunikointi sekä vuorovaikutus ihmisten kanssa on minun juttuni! Isännöinnissä, jos missä, asiakaspalvelun merkitys on hyvin korostunut ja nautin siitä, että saan olla aktiivisesti tekemisissä eri sidosryhmien kanssa. Myös kiinteistöalan juridiikka on kiinnostanut minua aina ja kiehtoo edelleen. Lisäksi nautin tehtävien organisoinnista, ongelmien ratkaisemisesta ja uusien asioiden oppimisesta ja sitähän isännöitsijän työ käytännössä on.

Onko jokin yllättänyt isännöintialassa?  

–  Isännöitsijän toimenkuva on huomattavasti monipuolisempi, kuin ehkä aiemmin ajattelin. Se on ollut tosi positiivinen juttu.

Mikä on parasta Istossa? 

– Työkaverit on ihan huippuja! Työilmapiiri on rento ja avoin.

Työt tulevat helposti mieleen vapaalla, mutta Taina on löytänyt hyviä keinoja, miten antaa mielelle ja aivoille lepoa. Nettishakin ja sudokun pelaaminen toimii hyvin ja lisäksi ulkoilu, salilla käynti, kodin remontointi ja puutarhan hoito ovat mielekästä tekemistä vapaa-ajalla.

Haluatko kysyä Tainalta työharjoittelusta, isännöitsijän työstä tai minkälaista on työskennellä Istolla? Laita viestiä taina.reinikainen@isto.fi 

Design By Digitaali
Design By Digitaali