Tiitus Hopia

Työntekijäesittelyssä Tiitus Hopia

Ensin syttyi kiinnostus taloyhtiömaailmaan ensimmäisen oman asunto-osakkeen oston yhteydessä ja tämän jälkeen sattuma vei töihin kiinteistösihteeriksi. Sillä tiellä Tiitus nyt on.

Ala vei mennessään, ja pian oli jo isännöinnin ammattitutkinto suoritettuna, omat kohteet isännöitsijänä sekä osakkuus Savon Talotiimi Oy:stä. Istolainen Tiituksesta tuli liiketoimintakaupan myötä syyskuussa 2022.

Mieluisinta isännöintialassa on Tiituksen mielestä ihmisten kanssa työskentely. Se, että pystyy ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia, vastaamaan kysymyksiin ja tuottamaan hyvä mieltä.

– Pidän myös isännöinnin vuosikellosta, sen ansiosta työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Keväällä keskitytään yhtiökokouksiin ja tilinpäätöksiin, kesällä korjauksiin ja syksyn sekä talven ajan keskitytään suunnitteluun ja kehittämiseen.

Isännöitsijänä Tiitus halua olla aktiivinen ja läsnä oleva sekä jatkuvasti kehittää itseään ja toimintatapoja.

– On mukavaa liikkua kohteissa ja näyttää asukkaille, että haluan palvella heitä ja tehdä heidän asumisestaan helppoa.

– Aina ei kuitenkaan voi olla paikan päällä ja silloin viestinnän pitää olla mahdollisimman sujuvaa. Monen taloyhtiön hallituksen kanssa minulla onkin WhatsApp-ryhmä, jossa on helppo kysyä pikakysymyksiä, ja jakaa tietoa.

Onko jokin yllättänyt isännöintialassa?

– Isännöintialassa yllättää edelleen se, miten monipuolista työ voikaan olla. Olenkin jopa harjoitellut hissipuhetta siitä, miten tiivistäisin, mitä kaikkea isännöinti voi tarkoittaa, mutta helppoa se minusta ei ole.

– Harmillisena puolena pidän sitä, kuinka vähän tiedetään työn vaativuudesta ja siitä mitä kaikkea isännöitsijän työhön kuuluu. Isännöitsijät tekevät taustalla paljon sellaisia töitä taloyhtiön eteen, mitkä eivät ole kovin näkyviä, kuten erilaiset selvitystyöt.

Entä mikä saa viihtymään Istossa?

– Työkaverit ovat parhaita! Nuoresta iästäni huolimatta minut on otettu vastaan tosissaan, eikä minua ”pojitella”, ja se tuntuu hienolta.

– Istossa on minusta tietyt toiminnot fiksusti keskitetty yhdelle paikkakunnalle, taloustiimi toimii Savonlinnassa ja asiakaspalvelua hoidetaan Järvenpäästä. Arvostan myös sitä, että on kehitetty ja otettu käyttöön hyviä työkaluja, jotka helpottavat työn tekemistä ja auttavat palvelemaan asiakkaita paremmin.

Tiitus toivottaa lämpimästi lisää nuoria tulemaan alalle, tarjolla on monia mielenkiintoisia tehtäviä.

 

Design By Digitaali
Design By Digitaali