Turvallisen asumisen kulmakivet

Turvallisen asumisen kulmakivet

Taloyhtiön osakkeiden ja asukkaiden turvallisuuteen liittyy paljon muutakin kuin pelkän liukkauden torjuminen. Yleinen turvallisuus on valaistusta, valvontaa, toimivaa tekniikkaa ja asioista huolehtimista, josta vastaa usein isännöitsijän kokoama palveluverkosto.

Taloyhtiön pelastussuunnitelma

Yksi tärkeä osa turvallisuuden edistämisessä on laatia ja pitää ajan tasalla talon pelastussuunnitelma. Suunnitelman tarkoituksena on ennakoida ja ennaltaehkäistä taloyhtiötä uhkaavat vaaratilanteet. Samalla selvitetään mm. tarvittava turvallisuushenkilöstö, sen nimeäminen ja kouluttaminen sekä muun henkilöstön tai asukkaiden perehdyttäminen suunnitelmaan.

Vähintään kolmen asuinhuoneiston taloyhtiöissä on laadittava kirjallinen pelastussuunnitelma. Se on yhteenveto taloyhtiön turvallisuusjärjestelyistä ja sisältää toimintaohjeet onnettomuuksien varalta.

Pelastussuunnitelman tekeminen aloitetaan selvittämällä taloyhtiöön kuuluvien rakennusten vaaranpaikat ja mitä vaaroja ympäristö – vaikkapa teollisuuslaitos tai vilkas tie – voi aiheuttaa. Sitten selvitetään, millä keinoilla vaaroja voi vähentää ja miten talossa ja asunnoissa voi varautua vahinkojen varalle. Hätätilanteiden varalta laaditaan toimintaohjeet, jotka tiedotetaan kaikille asukkaille. Lisäksi on nimettävä ja koulutettava taloyhtiön turvallisuudesta vastaavat henkilöt sekä hankittava turvallisuusmateriaali.

Lähde: turvaopas.pelastustoimi.fi

Iston teknisten asiantuntijat tekevät myös pelastussuunnitelmia. Lue lisää: Tekniset asiantuntijapalvelut »

Asukas voi lisätä turvallisuutta palovaroittimilla

Turvallisuutta voi lisätä maalaisjärjen käytöllä kaikissa asumiseen ja elämiseen liittyvissä valinnoissa. Huoneistokohtaiset palovaroittimet on tärkeää pitää toiminnassa. Asunnossa on oltava vähintään yksi palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliötä kohden. Sijoita palovaroitin viisaasti ja noudata palovaroittimen pakkauksessa olevia käyttö-, asennus- ja huolto-ohjeita. Muistathan tarkistaa säännöllisesti palovaroittimen toiminnan ja vaihtaa patterin ajoissa.

 

Ota yhteyttä

Design By Digitaali
Design By Digitaali