Kodin lämpöä, hämärän tuntua, odotamme jo joulun tuntua

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja jokaisella meillä on omanlaiset jouluperinteet. Osa lähtee sukulaisten luo viettämään joulua, toiset viettävät mieluiten kotona. Joulun aikaan on mukavaa järjestellä paikkoja kuntoon ja virittää joulutunnelmaa valmiiksi erilaisten jouluvalojen ja koristeiden kanssa. Kynttilät tuovat tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Niiden polttamisessa kannatta muistaa huomioida, että kynttilää ei jätä valvomatta palamaan ja alusta on siihen sopiva eikä kuumene liiaksi. Kynttilöiden polttaminen taloyhtiön yleisissä tiloissa on kielletty, samoin ulkoroihun polttaminen parvekkeella. Muistetaan kaikki nämä asiat, niin säästymme vahingoilta.

Muista kinkkutemppu!

Jouluruokien tekeminen kuuluu monien jouluperinteeseen. Karjalanpiirakat ja erilaiset laatikot valmistuvat uunissa kuten perinteinen joulukinkkukin. Joulukinkun nimestäkin voinee jo päätellä, että paistaessahan rasvaa siitä irtoaa. Rasvaa ei saa kaataa viemäriin, koska sillä voi olla hyvinkin kohtalokkaat seuraukset. Rasva voi tukkia putkiston ja nostaa jätevedet sisään. Rasva kannattaa sen jäähdyttyä kaataa astiaan ja kiikuttaa biojätteeseen. Toinen vaihtoehto on osallistua kemianteollisuuden aloitteesta alkaneeseen yhteisprojektiin ja olla mukana kinkkutempussa. Voit palauttaa kinkunrasvat kierrätyspisteille, minkä jälkeen niistä valmistetaan uusiutuvaa polttoainetta! Myös muut jouluruokien valmistamisesta ylijääneet rasvat voi viedä kierrätyspisteille. Lisää tietoa kinkkutempusta sekä kierrätyspisteiden sijainnista voit lukea osoitteesta www.kinkkutemppu.com.

Joulurauha sinulle, minulle ja jäteastioille

Muiden joulusta kertyvien jätteiden kanssa kannattaa kiinnittää huomiota niiden oikeaan lajitteluun. Pukilta tulleiden lahjapakettien käärepaperit kuuluvat sekajätteeseen. Pinnoitettuja ja teippisiä lahjapapereita ei voi laittaa paperinkeräykseen. Joulun aikaan jätteitä voi kertyä runsaasti ja roska-astiat saattavat täyttyä normaalia nopeammin. Kannattaa siis ehdottomasti yrittää viedä kuivat roskat roska-astioihin vasta kun astiat ovat joulun jälkeen tyhjennetty. Joulukuusi löytyy myös usean suomalaisen kodista luomasta tunnelmaa. Kun kuusen havut alkavat putoilemaan ja on aika viedä kuusi pois, se on hyvä sijoittaa aina jätekatokseen viereen. Joulukuuset päätyvät useimmiten biojätteeksi tai hakkeeksi, joten sitä ei kannata pakata muoviin.

Tähtisumua ja juhlan humua

Joulun rauhoittumisen jälkeen on aika juhlistaa uutta vuotta. Juhlia järjestäessä on hyvä muistaa aina myös naapurit ja ilmoittaa juhlista etukäteen. Ilmoituksesta huolimatta kannattaa muistaa, että naapureita ei silti kohtuuttomasti häiritse ja noudatetaan talossa laadittuja järjestyssääntöjä. Ilotulitteet kuuluvat myös monelle uuden vuoden juhlistamiseen. Jos sinulla on tarkoitus ampua raketteja, muista aina suojalasit, ettei vahinkoja pääse tapahtumaan. Parvekkeilta ja taloyhtiön pihalta rakettien ampuminen on kielletty, koska ne voivat helposti aiheuttaa vaaratilanteita, jos niitä lentää ikkunoihin, parvekkeille tai ulkona liikkuvien päälle. Huomioidaan aina, että valitsemme mahdollisimman turvallisen paikan tulitteiden ampumiselle.

Ota yhteyttä

Design By Digitaali
Design By Digitaali