Isä ja tytär – kokemusta kiinteistöalalta yhteensä jo yli 50 vuotta!

Kaverukset ja ystävykset saattavat monesti olla samassa työpaikassa, ja aika yleistä on sekin, että pariskunnat ovat saman työnantajan palveluksessa, mutta entäpä isä ja tytär? Se on varmasti harvinaisempaa, mutta meiltä tällainen yhdistelmä löytyy. Järvenpään toimistollamme työskentelee Pepe ja hänen tyttärensä Minttu. Pepe Makkonen kiinteistöpäällikkönä ja Minttu Makkonen asiakaspalvelutiimin vetäjänä ja kiinteistösihteerinä.

Kiinteistöala on vienyt molemmat mennessään

Kiinteistöala ei varsinaisesti ollut kummallakaan nuorempana tähtäimessä, Pepestä piti tulla viulunsoiton opettaja ja Minttu haaveili pienenä eläinlääkärin työstä. Kiinteistöala on kuitenkin vienyt molemmat mennessään. Musiikki on edelleen Pepelle tärkeää ja hän toimii solistina yhtyeessä The Roots Of Sentimentals.

Minttu tuli alalle vakituisesti vuonna 2009, kun kesätyöpaikasta tuli pysyvä työpaikka. Kokemusta Mintulle on ehtinyt kertyä jo 13 vuoden ajalta eri tehtävistä. Pepe taas on todellinen alan konkari, hän ollut alalla vuodesta 1983. Parin vuoden päästä tulee täyteen jo 40 vuotta alalla. Se on pitkä aika, johon mahtuu monenlaista työnkuvaa niin huoltoyhtiöissä kuin isännöintitoimistoissa.

Suunnitelmat työn ja uran suhteen olivat siis aivan toiset, mutta alalle päädyttyään molemmat ovat viihtyneet erinomaisesti. Vuodet ovat tuoneet eteen erilaisia tehtäviä ja vastuita, ja kiinnostus sekä halu pysyä kiinteistöalalla on säilynyt.

Samaan työpaikkaan

Mintun ja Pepen yhteinen työpolku alkoi vuonna 2009, kun he olivat ensimmäistä kertaa samassa työpaikassa huoltoyhtiössä. Vuonna 2018 yhteistyö alkoi uudestaan kun Minttu tuli töihin Istolle. ”Yhteistyö isän kanssa oli helppo aloittaa uudestaan, kun tiesin aikaisemman kokemuksen perusteella, että yhteistyömme sujuu mainiosti”, Minttu muistelee.

Aluksi Minttua toki hieman arvelutti ajatus isän kanssa työskentelystä, mutta nyt hän kokee olevansa onnekas tästä yhteistyöstä: ”Täytyy myöntää, että työskentely isän kanssa samassa työpaikassa on tehnyt hänestä esikuvani ja arvostukseni häntä kohtaan on noussut valtavasti. Olen saanut huomata kuinka ammattitaitoinen hän on ja kuinka valtavasti tietoa sekä taitoa hänellä on. On myös ilo nähdä kuinka muutkin työkaverit hänen työpanostaan arvostavat. Osittain tästä syystä myös itselleni on periytynyt halu tehdä oma työ aina täysillä, ja niin hyvin kuin se on vaan mahdollista.”

Miten yhteistyö sujuu?

Yhteistyö on aina sujunut mutkattomasti. Välit ovat avoimet ja asioita on helppo ottaa puheeksi. On myös helppoa kysyä apua tarvittaessa puolin ja toisin. Minttu tietää isältä löytyvän valtavasti tietoa, joten hänelle yleensä soitto lähtee, kun apua tarvitaan.

Pepe kertoo olevansa Mintusta erittäin ylpeä: ”On antoisaa seurata Mintun uraa läheltä ja sitä kuinka hienosti hän ottaa haltuun uusia asioita. Yhdessä työskenteleminen on ehdottomasti suuri rikkaus.”

Pienenä miinuksena kaksikko pitää sitä, että välillä tulee vapaa-ajallakin puhuttua työasioista ja yhden toisenkin asian Minttu nostaa esiin: ”Välillä mietityttää, voiko toimistolla huutaa ISKÄÄ! vai pitäisikö puhutella etunimellä? Käytännössä tulee toimittua kummallakin tavalla, vähän tilanteesta riippuen.”

Parasta kiinteistöalassa ja Istossa

Työtehtävissään molemmat nauttivat työssään eniten siitä, että se on asiakaspalvelutyötä. Pepen sanoin: ”Minut on pitänyt alalla se, että tämä on palveluammatti. Parasta työssä on ihmiset ja sosiaalisuus.”

Minttu kertookin, että asiakaspalveluhenkisyys ja ystävällisyys ovat oppeja, joita on isältään saanut. Näistä syistä Minttu haluaa tehdä asiakaspalvelutyötä ja tekee sitä koko sydämellään. Mintun asiakaspalveluhenkisyys ja halu parantaa asiakaskokemusta onkin noteraattu, ja hänet valittiin isännöintiammattilaiseksi vuonna 2021.

Minttu korostaa myös iloa ja huumorintajua työyhteisössä: ”Osaamme nauraa itsellemme ja pyrimme pitämään ilon sekä huumorin mukana arjessa. Työ on välillä raskastakin ja huonojakin hetkiä saa toki olla, mutta asioita ei kannata jäädä märehtimään. Positiivinen ajattelu kantaa pitkälle.”

 

 

Alla olevasta linkistä voit kysyä Mintulta ISTO:sta ja palveluistamme.
Samalla voit pyytää meiltä tarjouksen isännöintipalveluista😊

Isännöinti – ISTO

 

Ota yhteyttä

Design By Digitaali
Design By Digitaali