Isä ja tytär – kokemusta kiinteistöalalta yhteensä jo yli 50 vuotta!

Kaverukset ja ystävykset saattavat monesti olla samassa työpaikassa ja aika yleistä on sekin, että pariskunnat ovat saman työnantajan palveluksessa, mutta entäpä isä ja tytär samassa työpaikassa? Se on varmasti harvinaisempaa, mutta meiltä tällainen harvinainen yhdistelmä löytyy, nimittäin Järvenpään toimistollamme työskentelee Pepe ja hänen tyttärensä Minttu. Pepe Makkonen kiinteistöpäällikkönä ja Minttu Makkonen asiakaspalvelutiimin vetäjänä ja kiinteistösihteerinä.

Kiinteistöala vienyt molemmat mennessään

Kiinteistöala ei varsinaisesti ollut kummallakaan nuorempana tähtäimessä, Pepestä piti nimittäin tulla viulunsoiton opettaja ja Minttu haaveili pienenä eläinlääkärin työstä. Kiinteistöala on kuitenkin vienyt molemmat mennessään. Musiikki eri muodoissa on kuitenkin erittäin tärkeää Pepelle, nykyisinkin mm. yksi läheisimmistä asioista on yhtye nimeltään The Roots Of Sentimentals, jossa hän toimii solistina.

Minttu tuli alalle vakituisesti vuonna 2009, kun kesätyöpaikasta tuli pysyvä työpaikka. Kokemusta Mintulle on siis ehtinyt kertyä jo 13 vuoden ajalta eri tehtävistä. Pepe taas on todellinen alan konkari, hän ollut alalla jo vuodesta 1983, parin vuoden päästä tulee täyteen jo 40 vuotta alalla. Se on pitkä aika, johon mahtuu monenlaista työnkuvaa niin huoltoyhtiöissä kuin isännöintitoimistoissa.

Suunnitelmat työn ja uran suhteen olivat siis aivan toiset, mutta alalle päädyttyään molemmat ovat viihtyneet erinomaisesti. Vuodet ovat tuoneet eteen erilaisia tehtäviä ja vastuita, mutta kiinnostus ja halu pysyä kiinteistöalalla on säilynyt.

Samaan työpaikkaan

Mintun ja Pepen yhteinen työpolku alkoi jo vuonna 2009, kun he olivat ensimmäistä kertaa samassa työpaikassa. Vuonna 2018, kun Minttu tuli töihin Istolle, oli yhteistyö isän kanssa helppo aloittaa uudestaan. ”Päätös vaihtaa Istolle oli helppo, kun tiesin aikaisemman kokemuksen perusteella, että yhteistyömme sujuu mainiosti”, Minttu muistelee.

Aluksi Minttua toki hieman arvelutti ajatus isän kanssa työskentelystä, mutta nyt hän kokee olevansa onnekas tästä yhteistyöstä: ”Täytyy myöntää, että työskentely isän kanssa samassa työpaikassa on tehnyt hänestä ehdottomasti minun esikuvani ja arvostukseni häntä kohtaan on noussut valtavasti. Olen saanut huomannut, kuinka ammattitaitoinen hän on ja kuinka valtavasti tietoa ja taitoa hänellä on. On myös ilo nähdä kuinka muutkin työkaverit häntä ja hänen työpanostaan arvostaa. Ehkä osittain tästä syystä myös itselleni on periytynyt halu tehdä oma työ aina täysillä ja niin hyvin kuin se on vaan mahdollista.”

Miten yhteistyö sujuu?

Yhteistyö on aina sujunut mutkattomasti. Välit ovat avoimet ja asioita on helppo ottaa puheeksi. On myös helppoa aina kysyä apua tarvittaessa puolin ja toisin. Minttu tietää isältä löytyvän valtavasti tietoa, joten hänelle yleensä soitto lähtee, kun apua tarvitaan.

Pepe kertoo olevan Mintusta erittäin ylpeä: ”On hienoa seurata Mintun uraa läheltä ja sitä, kuinka hienosti, hän ottaa haltuun uusia asioita. Yhdessä työskenteleminen on ehdottomasti suuri rikkaus.”

Pienenä miinuksena kaksikko pitää sitä, että välillä tulee vapaa-ajallakin puhuttua työasioista ja yhden toisenkin asian Minttu nostaa esiin: ”Välillä mietityttää, voiko toimistolla huutaa ”ISKÄ” vai pitäisikö puhutella etunimellä? Käytännössä tulee toimittua kummallakin tavalla, vähän tilanteesta riippuen.”

Parasta kiinteistöalassa ja Istossa

Työtehtävissään molemmat nauttivat työssään eniten siitä, että se palveluammatti. Pepen sanoin: ”Minut on pitänyt alalla se, että tämä on palveluammatti, parasta työssä on ihmiset ja sosiaalisuus.”

Minttu kertookin, että asiakaspalveluhenkisyys ja ystävällisyys on yksi isoista opeista, joita on isältään oppinut ja osittain siksi Minttu haluaa tehdä asiakaspalvelutyötä ja on ilokseen päätynyt asiakaspalvelutiimin vetäjäksi.

Minttu korostaa myös iloa ja huumorintajua työyhteisössä; ”Osaamme nauraa itsellemme ja pyrimme pitämään ilon ja huumorin mukana aina arjessa. Työtä on paljon ja se on välillä raskastakin ja huonojakin hetkiä saa toki olla, mutta asioita ei kannata jäädä märehtimään, positiivinen ajattelu kantaa pitkälle.”

Onko sinun taloyhtiösi jo asiakkaamme?
Pyydä tarjous alla olevasta linkistä. Linkin kautta voit myös ensin kysyä Mintulta ISTO:sta ja isännöintipalvelustamme jos haluat 😊

Isännöinti – ISTO

 

Ota yhteyttä

Design By Digitaali
ISTO Group Oy
2157160-3
ISTO Espoo Oy
3107682-5
ISTO Kaakkois-Suomi Oy
0826511-8
ISTO Etelä-Suomi Oy
2830044-3
ISTO Itä-Suomi Oy
0864416-9
ISTO Pohjois-Savo Oy
3097433-2
Design By Digitaali